Взривеното такси е било с незаконна газова уредба

0
Основната версия, по която работят разследващите е, че собственикът на автомобила сам е монтирал устройството
Основната версия, по която работят разследващите е, че собственикът на автомобила сам е монтирал устройството Видео: NOVA

Таксиметровият автомобил, който се взриви на бензиностанция в Добрич и отне живота на 67-годишна жена, не е имал регистрация на газовата уредба.

Основната версия, по която работят разследващите е, че собственикът на автомобила сам е монтирал устройството, предава NOVA.

Състоянието на съпругата му – таксиметров водач, която пострада при инцидента се подобрява. Окръжната прокуратура вече образува досъдебно производство за немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.

„По неофициална информация бутилката е неподходяща или не е изрядна. Всички колонки на нашите бензиностанции се проверяват, както планово, така и извънредно от съответната институция”, заяви Димитър Димитров - служител на бензиностанцията.

Беше направена проверка и за техническия преглед на автомобила. Последната е извършена на 20 август 2019 г. В момента на извършване на техническия преглед автомобилът не е бил с монтирана газова уредба”, заяви директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация” – Добрич Стефан Милев.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари