Втората версия на разрешените ваксини се очаква в края на март

1
Това заяви проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската агенция по лекарства
Това заяви проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската агенция по лекарства

В края на март очакваме втората версия на разрешените ваксини.

Това заяви в ефира на bTV проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската агенция по лекарства.

Не разбирам защо някои наричат ваксините експериментални течност. А как ще нарекат енергийните напитки или течността в електронните цигари? Не е ясно.

Не е вярно, че 80% от българското население не подкрепя епидемиологичните мерки. Хората у нас са разделени на 3 еднакви части: на антиваксери, често някои от тях са трансваксери, на колебаещи се за ваксините и на ваксинирани, допълни проф. Гетов.

Според него консервативните учени са за по-сторги мерки и вероятно на заседанието при премиера в сряда ще ги поискат - например носене на маски навън, както е по света.

Вярвам на професорите Витанов и Агрирова, добри професионалисти. Мангъров не разбира от мерки, но е клиницист и име в педиатрията, обяви Гетов.

Според ЕК и СЗО следващите дози - 5-а, 6-а и т.н., ваксини не е работеща тактика, а трябва нова версия на ваксините, това се очаква да стане. Европейската агенция по лекарствата е една от най-рестриктивните в света, затова са разрешени само 5 ваксини от наличните над 15 в света.

Когато се базираме на медицина и медицинна фармация, няма как за говорим за масажи и др. средства, каквото препоръчват антиваксерите.

Съветвам родителите на деца да не се колебаят и да ги ваксинират, така те няма да се изолират от обществото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари