ВСС ще прегласува кандидатурата на Гешев в четвъртък

0
Ако Иван Гешев получи подкрепата на поне 17 от съдебните кадровици, президентът Румен Радев ще е задължен на подпише указ за назначаването му
Ако Иван Гешев получи подкрепата на поне 17 от съдебните кадровици, президентът Румен Радев ще е задължен на подпише указ за назначаването му Снимка: БГНЕС

На заседанието си в четвъртък Висшия съдебен съвет (ВСС) ще обсъди указа на президента Румен Радев, с който върна предложението за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор.

Втора точка в дневния ред на съдебните кадровици е повторното гласуване на кандидатурата на настоящия заместник на Сотир Цацаров, съобщи БНР.

Ако Иван Гешев получи подкрепата на поне 17 от съдебните кадровици, президентът Румен Радев ще е задължен на подпише указ за назначаването му. Ако не събере такава подкрепа, процедурата за избора на следващ обвинител номер едно трябва да започне отначало.

На 24 октомври "за" номинацията на Гешев гласуваха 20 от членовете на Висшия съдебен съвет. Четирима бяха против - и четиримата от Съдийската колегия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари