Всичките прасета - с ЕГН-та

0
Ще картотекират ли животните по три имена и ЕГН?
Ще картотекират ли животните по три имена и ЕГН?

Публикуваме коментар на Любо Кольовски относно идеята хората да отглеждат в задния си двор само по 3 прасета и 2 крави:

"Ама, много смешни, жалки и нищожни са нашите управници в своето бездарие! Чета, гледам и слушам, че измислили нов закон, правилник или някакъв друг регламент хората по селата да имат право да отглеждат в задния си двор по три прасета и две крави. (Понятието „заден двор“ съществува, между другото само в градоустройствените и архитектурни бръщолевения, но не се среща в нормативната база на обществото. Поне и доколкото аз съм запознат.)

Не е ясно кой държавен чиновник-умник и на какво основание е изчислил, че прасетата в задния двор могат да бъдат най-много три. Ясно е, че тоя тип не знае къде се намира, къде живее и какво се случва около него. Защо не две или пет прасета? Същото се отнася и за броя на кравите – защо две, а не една или три? И кой, и как ще брой колко са прасетата и кравите в задния двор на човека? Ще картотекират ли животните по три имена и ЕГН? Досиета ли ще им правят? Колко ще струва това безумие и кой ще го плаща?

По-възрастните читатели и дописници вероятно си спомнят, че в залеза на соца тогавашните управници-умници измислиха някакъв закон, според който всеки гражданин имаше право само на „три ключа“ – жилище, вила и автомобил. Тогава много хора реагираха адекватно и настъпи вълна от бракоразводни дела – хората, за да си спасят имуществото, започнаха да се развеждат и така двете жилища, двете вили и двата автомобила се узаконяваха, защото сменяха собствениците си от един на двама или повече.

Сега дивотията с трите прасета и двете крави създава същата предпоставка за административен, съдебен и регистрационен хаос – много домакинства фиктивно ще си разделят дворовете, фиктивно ще ги преградят и ще ги прехвърлят на наследниците си, за да могат те независимо да отглеждат прасета и крави.

И животните в „задния двор“ от три прасета и две крави могат да станат много повече прасета и крави. Не ми се мисли каква работа ще се отвори в нотариалните кантори във връзка с преразпределянето на собствеността на дворовете и колко пари ще заработят нотариусите облагодарение на глупостта на чиновника, измислил нормата „три прасета и две крави“.

Не ми се мисли и какво би станало, ако същият високоплатен държавен глупак утре се събуди с някаква безумна идея за броя на овцете, козите, магаретата, конете, кокошките, питомните зайци, пъдпъдъците, токачките и останалите добитъци и пилци, които хората отглеждат в дворовете си по селата и по-малките градчета.

А властта не спира да генерира такива тъпи, некадърни, жалки, инфалтилни, импотентни, стерилни, вредни и смехотворни решения, които обезсмислят съществуването на администрацията и я превръщат в безнадеждно девалвирала и неработеща система."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари