Всички в Нант отиват на погребението на Сала

0
От клуба ще помолят за промяна на програмата си, за да могат играчите да пътуват за Аржентина
От клуба ще помолят за промяна на програмата си, за да могат играчите да пътуват за Аржентина

Старши треньорът на Нант Вахид Халилходжич потвърди, че той и неговите играчи имат желание да присъстват на погребението на Емилиано Сала.

Както е известно, тялото на футболиста бе открито и той официално бе обявен за мъртъв след дни на мъчително търсене, пише GONG.bg. Все още не е намерено тялото на пилота на трагичния полет Дейвид Иботсън.

Сала пътуваше от Нант към Кардиф, където да започне подготовка с новия си отбор. Преди това обаче той искаше да си вземе довиждане с доскорошните си съотборници, които бяха и последните, видели го преди смъртта му.

От клуба ще помолят за промяна на програмата си, за да могат играчите да пътуват за погребението на Сала в Аржентина.

"Разбира се, че ще поискаме", сподели 66-годишният специалист през сълзи в петък. "Сега, какво и как ще направим е друго нещо. Нямам точната информация все още. Ще видим."

"Не знам какво ще правим. По-рано дискутирахме с играчи, които бяха много близки с него. Вече изиграхме три мача в тази ситуация. Трябва да сме силни. Беше толкова неочаквано и тъжно. Трябва да продължим, но ви казвам, не е лесно. Изобщо не е лесно."

"Винаги имахме надежда. Знаехме, че тя е минимална, че бе почти утопична, илюзия. За жалост преди два дни вече осъзнах тази истина - ужасна, несправедлива. Знам, че ситуацията е различна за Емилиано и семейството на пилота. Нещата все още са ужасни."

"Сега трябва да отдадем чест на някого, който ще остави вечна следа в този клуб със своето поведение, скромност, не само като играч. Той бе обичан навсякъде."

"Почти всеки в спортната индустрия му отдаде почит. Сега преди тренировката ще направим малка церемония да го почетен с достойнство и скромност, какъвто беше той. След това, дали можем да работим или не, е нещо друго."

Преди всички двубои в Лига 1 и Лига 2 през уикенда ще има минута на ръкопляскания в памет на Сала.

Нант пък намали цената на билетите за неделния мач срещу Ним у дома символично на 9 евро.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари