Всички телевизии излъчват чинно логореята на един министър в оставка по шорти и джапанки

0
Цял ден премиерът Бойко Борисов и водената от него партия ГЕРБ занимават цялото българско общество с особите си
Цял ден премиерът Бойко Борисов и водената от него партия ГЕРБ занимават цялото българско общество с особите си

Цял ден премиерът Бойко Борисов и водената от него партия ГЕРБ занимават цялото българско общество с особите си. Докато всички телевизии излъчват чинно логореята на един министър в оставка по шорти и джапанки, ще си топлим 112-то място по свобода на словото.

Още от сутринта се започна с извънредни емисии в трите най-големи телевизии у нас. За да излъчат сутрешните Борисови прозрения и то от дома му, а не от пресконференция пред журналисти, bTV, БНТ и Нова телевизия прекъснаха програмите си. И за какво – познайте? Премиерът, огорчен и разочарован, в монологична форма завява, че връща мандата и в типичния си стил осъжда новите партии в парламента.

Разбира се, всичко се случва в дома му, пред частната „Севда ТВ“, не на пресконференция, където току виж някой журналист му задал някои друг неудобен въпрос. В интерес на истината Борисов отдавна се явява само пред „избрани“, пред „свои“, а телевизиите не все по-често „лапват въдицата“ с тези Фейсбук включвания. Защо?

Само до края на днешния ден прекъсвания за извънредни „нечувани“ новини от страна на ПП ГЕРБ имаше още два пъти. Последният, в който се жалваха за нахлуването на Манолова в „Булгартрансгас“, беше предвидливо насрочен точно в 19 часа, когато са и централните емисии новини. Гаранция, че ще ги отразят!

Всичко това напомня на началото на пандемията от COVID-19 у нас. Тя повлече крак. Помните ли как през час телевизиите прекъсваха програмите си заради точно такива Фейсбук тиради и пресконференции нон-стоп. Спомняме си и оная среднощна пресконференция на 20 април миналата година, на която ръководителят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски, директорът на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и шефът на Националния институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов съобщиха, че България не била застрашена от избухналите преди две седмици и вече потушени пожари в района на бившата ядрена централа в Чернобил, Украйна. Лудост!

Ама не е виновен този, който яде баницата, а този, който му я дава!

И докато трите най-големи телевизии продължават да с извънредните си включвания при всяко примигване на Вожда в оставка по шорти и чехли във Фейсбук, честито – няма да отстъпим от 112-тото място. Ще потъваме надолу!

Веселка Иванова / Frognews

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари