Все повече осиновени животни в Русенско

3
През изминалата година са били осиновени близо 450 животни
През изминалата година са били осиновени близо 450 животни Видео: TVN

Увеличават се осиновените животни в Русенско, съобщи ръководителят на общинския приют доктор Людмил Спасов, предава TVN.

По думите му, само през изминалата 2018 година са били осиновени близо 450 животни. От улиците на града са били  заловени около 1100 животни. Почти 400 от тях са върнати след това на местата, където са били открити, с цел да пазят своята територия и да не допускат други кучета.

До преди година, животните в приюта са наброявали над 4000, а сега те са около 500, каза още д-р Спасов. Към момента некастрираните кучета в Русе са между 10-12%, като процентът намалява с всекидневна работа.

Осиновяването на животни от приюта става с попълване на декларация, в която има права и задължения. Осиновителят трябва да има 16 навършени години, като всеки подал молба, се проверява за това в какви условия ще отглежда бъдещия си домашен любимец.

Хората получават животните ваксинирани, кастрирани, с поставен микрочип, регистрирани в системата на БАБХ и с паспорт. След това стават пълна отговорност на стопаните си, които трябва да се грижат за тяхното добруване и лечение, ако се наложи такова. В момента в приюта са настанени само кучета – различни породи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари