Все още има вода в Русе, идва от резервоарите

9
Ако екипът на ВиК успее до края на деня да отстрани аварията, няма да има смущения за гражданите, с изключение на високите етажи.
Ако екипът на ВиК успее до края на деня да отстрани аварията, няма да има смущения за гражданите, с изключение на високите етажи. Видео: Русе Медиа

Крупна авария на довеждащ водопровод ф 1000 в местност Кръста в Русе доведе до смущения във водоподаването днес

 Проблемът е бил открит през вчерашния ден от екипите, които работят по полагането на тръбите за големия воден проект. Те са били в непосредствена близост до мястото и са забелязали пробива, предава Русе Медиа. 

Днес рано сутринта са докарани техника, оборудване и са пристигнали екипи, които да извършат максимално бързо ремонтните дейности по главния водопровод, захранващ Русе. Пробивът е между втори подем и самия град, като към момента екипът на ВиК е разкрил пробива, спряно е водоподаването към града, докато тече ремонтът.

В Русе вода все още има, тъй като всички резервоари са били напълнени и подготвени още вчера за аварийния ремонт днес. Захранване се подава и от водоизточника в Цветница. Ако екипът успее до края на деня да отстрани аварията, няма да има смущения за гражданите, с изключение на високите етажи.

За щастие пробивът е на място, където се снаждат две отделни тръби. Към обед вече е премахната компрометираната снадка, изчаква се налягането в тръбата да спадне и водата да се оттече. След като мястото се изпомпи, ще се постави новата снадка и ще се подаде отново вода. Ако пробивът беше по тръба, ремонтът щеше да отнеме около 20 часа и градът щеше да остане действително без вода, коментираха специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари