Времето се затопля утре, но в петък се очаква рязко застудяване

4
През по-голямата част от деня ще бъде слънчево
През по-голямата част от деня ще бъде слънчево Снимка: БГНЕС / архив

През по-голямата част от деня ще бъде слънчево

Утре със слаб и умерен вятър от югозапад ще продължи да се пренася по-топъл въздух и максималните температури ще бъдат съществено по-високи, в сравнение с днес, между 6° и 11°.

През по-голямата част от деня ще бъде слънчево, но през нощта срещу петък се очакват валежи и рязко застудяване, информира БНТ.

Сутринта ще бъде студено, с температури под нулата, в повечето райони от минус 7° до минус 2°, в София - около минус 4°.

Слънчево ще е и по Черноморието. Вятърът и там ще е от югозапад, умерен, временно силен. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините вятърът и утре ще остане от северозапад, силен, с тенденция през деня да продължи да се усилва.

Максималните температури в курортите слабо и временно ще се повишат и ще са около 3-4 градуса, на Алеко – минус 2.

С валежи и силен вятър ще бъде утре на много места в централните и източните части от Европа. Причината - обширен циклон с център над северните райони на Скандинавския полуостров. Слънчево е времето в Западна Европа, както и в централните и източните райони от Балканите. Над западните облачността ще се увеличи и в северозападната част след обяд ще превали сняг, по западното крайбрежие - дъжд и сняг.

У нас през нощта срещу петък облачността ще се увеличи и в Западна България ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг. В петък валежи от сняг ще има на много места в страната. Ще духа силен северозападен вятър, а температурите съществено ще се понижат. През почивните дни застудяването ще продължи. Ще има и райони с превалявания, почти навсякъде от сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари