Времето се затопля, но докога

2
Кога се очакват валежи от сняг
Кога се очакват валежи от сняг Снимка: iStock

В петъчния ден облаците над страната ще намаляват до предимно слънчево.

Вятърът ще е умерен от запад-северозапад, по-силен в Горнотракийската низина и Дунавската.

Температурите в сутрешните часове ще са ниски, с минимални стойности до минус 8 градуса. Обещаното затопляне ще започне постепенно с усилването на вятъра и разсейването на облаците. Следобед стойностите на термометъра ще се колебаят между 5 и 10 градуса, информира Синоптик.

За 14 януари е обявен жълт код за силен вятър в 12 области у нас. Предупреждението е в сила областите Пазарджик, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград, където поривите на вятъра ще достигат до 60-70 км/ч.

И в планините температурите ще се повишат, но времето ще продължи да бъде студено и ветровито. Силни пориви се очакват по старопланинските склонове, а по-късно и в масивите на югозапад. Дневни температури ще са между минус 1 градус по високото, до към 3-4 градуса в ниското.

През уикенда ще бъде преобладаващо слънчево, с повече облаци в събота, когато и вятърът ще е по-силен. Дневните температури до неделя ще останат в интервала 5-10 градуса.

В първия ден на следващата седмица ще се затопли още малко и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи. Още в понеделник следобед и вечерта обаче, с преминаване на студен атмосферен фронт вятърът ще се усили и ще започне захлаждане.

Валежи от сняг се очакват във вторник, когато и температурите ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари