Володимир Зеленски: През последните дни руските сили са дали над 1000 жертви

0
Това са необратими загуби за Русия, отбеляза украинският президент
Това са необратими загуби за Русия, отбеляза украинският президент Снимка: Фейсбук

Това са необратими загуби за Русия, отбеляза украинският президент

Руските сили са загубили над 1100 души в боевете за Бахмут от понеделник, заяви днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"За по-малко от една седмица, считано от 6 март, ние успяхме да убием повече от 1100 вражески войници само в бахмутското направление, необратими загуби за Русия, точно там, близо да Бахмут", каза Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение. Той добави, че Русия е понесла и 1500 души "санитарни загуби", т. е. бойци, които са пострадали толкова тежко, че няма да могат да участват в по-нататъшни военни действия.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не може да потвърди тези данни по независим път, предаде БТА.

Град Бахмут в Донецка област, Източна Украйна, става сцена на най-ожесточените сражения от началото на войната преди повече от една година. Всяка от двете страни в конфликта твърди, че другата е загубила там хиляди бойци.

Сведенията за хода на военните действия в района на Бахмут са противоречиви. Институтът за изследване на войната, базиран във Вашингтон мозъчен тръст, предположи днес, че руската офанзива за превземане на украинския град буксува.

Командващ украинско военно подразделение заяви днес, че до пълното обкръжаване на Бахмут от руските сили остават не повече от четири километра. По улиците на града вече се водят сражения, каза Денис Ярославски в ефира на украинската телевизия "Еспресо ТВ".

Вчера основателят на руската частна военна компания "Вагнер", която играе ключова роля в руската офанзива, Евгений Пригожин заяви, че неговите бойци вече са само на 1,2 километра от административния център на Бахмут.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    още истина, ама боли да знаете
    https://smotrim.ru/article/3245105
  • 0
    5
    фена на Путин
    https://smotrim.ru/article/3246189?utm_source=internal&utm_medium=main&utm_campaign=main2-theme
  • 1
    4
    12345
    "прави уговорка, че не може да потвърди" , "предполага" малко от малко се поокопитиха западните злобари. А, между другото истината е коренно различна. Бахмут незнам име на чий катун е, но Артемовск е готов, и внего измря цяла орда хохоли, и боеприпаси нямат и получените няколко леопарда никъде не смеят да ги извадят. Покажете видеа, пратете военни кореспонденти, подкрепете си празните приказки с реални кадри. Няма кой да ви пусне при нещастните хохоли да снимате, защото положението им е трагикомично. Само голи приказки.
  • 4
    3
    Sтанко
    Война е! Каквото да се говори - не е добре! Докато не се спре това зеленото плямпало - ще продължава да лае като кучка срещу луната, докато хората загиват заради неговата продажност и слабоумие.
  • 5
    2
    ...
    Пак е смъркал яко :) Ама и нашите теливизийки си ги бива - казаха 1000 руснака и 200 украинеца...някак си с половин уста го смънкаха, щото чак и на водещата не и се вярваше :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари