Володимир Зеленски: Може да се сражаваме с Русия 10 години

0
Украйна не може да се откаже от своите територии, заяви президентът
Украйна не може да се откаже от своите територии, заяви президентът

"Украйна не може да се откаже от своите територии"

Това заяви президентът Володимир Зеленски в интервю за CNN, излъчено в неделя.

"Не можем да се откажем от нашата територия, но трябва да намерим някакъв диалог с Русия. Ако те са способни на това, значи сме готови. Ако има възможност да говорим, тогава ще говорим, но не на базата на руския ултиматум. Това е въпрос на отношение към нас", добави той, цитиран от БГНЕС.

В същото време Зеленски отбеляза, че "колкото по-скоро започне диалогът, толкова по-малко хора ще загинат", но той не изключи и друг вариант: "Можем да се сражаваме с Руската федерация в продължение на 10 години", добави той.

"Шансовете за успешни преговори с Русия намаляват, украинското общество не желае да продължи диалога", заяви още Зеленски. "Помислете за Буча, Волноваха, Бородянка, Мариупол. Идва момент, когато никой не иска да говори. Нашето общество не иска да продължим преговорите", каза той.

Украинският президент смята още, че напусналите Украйна бежанци все още не трябва да се връщат в домовете си. "Първо, това са жени и деца. Те трябва да се върнат, когато ситуацията се стабилизира."

В същото време Зеленски изрази увереност, че повечето от бежанците искат да се върнат в Украйна и ще могат да го направят, когато военните действия приключат. "Знам статистиката, 93-95% от заминалите искат да се върнат у дома", добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    1 до 2
    Ето клипа.:))) https://t.me/OpenUkraine/14021
  • 9
    3
    до 2
    Да, видях го. Но и без него достатъчно да му чуеш едно-две изказвания и ти става ясно, че човекът не е наред. Лошото е, че това в случая ще донесе много кръв за украинците. :(
  • 10
    2
    Мда
    Има видео , което Зеленски сам си е заснел, публикувал и после затрил. Видеото е 100% идентично с видеото на нашия "културен" министър. Това, което не мога да разбера е: пияни или дрогирани са.
  • 9
    1
    Ама...
    Няма да имате толкова на разположение. На Вова ще му прекипи чайника много по-бързо!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари