Войната започна в петък!

2
Не бързайте да се притеснявате и запасявате с боб и леща – става дума за началото на предизборната кампания
Не бързайте да се притеснявате и запасявате с боб и леща – става дума за началото на предизборната кампания Снимка: Дарик радио

В петък, но не 13-и, а 11-и, войната започва!

Така ще дойдат работите. „Налагат страх, искат война? Имат я!“ – цитира експремиера „ТРУД“.

Не бързайте да се притеснявате и запасявате с боб и леща – става дума за началото на предизборната кампания. Или – поне за официалното такова. Защото неофициално кампанията започна – и то отдавна!

„Столетницата тунингована, прескача мини за вота“ – твърди „СТАНДАРТ“. Тунинговането очевидно не е чак толкова успешно, тъй като „Сакото на Първанов, пазещо от вятъра на промяната, се оказа без ръкави, след като и най-успешният президент, бивш лидер на левицата, и дясната му ръка Румен Петков, признат изборен спец, отказаха да са в листите на Нинова“… Дизайнерският анализ на сложните предизборни ходове на лявата партия продължава със „страничното джобче „Движение на непартийните кандидати“, зашито в последния момент“, и „скъпото лъскаво копче „Движение 21“, което „падна още преди да бъде зашито на тунингованата дреха“.

А иначе – общото впечатление на стандартния анализатор е за „Стара чанта, мачкан лак“ – не особено ласкателно.

В „ТРУД“ пък един друг стар познат – г-н Цв. Цветанов, напомня за себе си на читателите и на някои „Скъпи жители и гости на Горна Оряховица“ – не предизборно, разбира се, а колкото да честити празника на града. Като мимоходом напомня, че остава „и занапред приятел на града, с който ме свързват чудесни взаимоотношения и инициативи“…

Чудесна инициатива предприема и „СТАНДАРТ“, който отстъпва цяла страница на известния повече с прякора си, отколкото със собственото си име председател на партия „Възраждане“, д-р Костадинов: „Възраждане е единствената патриотична партия“. Според прочетеното „Огромна част от българите не вярват в държавата и смятат, че това е една престъпна територия, управлявана като подмандатна американска колония“ и „Ние сме народът, който се самоунищожава пред очите на цялото цивилизовано човечество“. Разбира се, става дума и за задаващите се избори – след като няма да се провеждат с манипулациите на управляващите по време на предишните партии, „Възраждане ще има двуцифрен резултат“!

Трябва да си го запомним, защото това е първото предвиждане за онова, което ще ни се случи на 11-и юли! По-точна би могъл да даде само руският котарак Ахил, станал „известен гадател на футболни мачове покрай Мондиал 2018“, но според „СТАНДАРТ“ точно на тази дата ще бъде ангажиран – „Котаракът Ахил ще прогнозира и Евро 2021“.

Жалко – би могъл да свърши работата на десетина социологически агенции!

Друга добра идея подхвърля „МОНИТОР“ – анализирайки приключилото футболно първенство, всекидневникът е изброил, че „В изминалия сезон в България играха общо 145 чужденци. Малко над половината от тях – 81 стъпиха по българските терени за първи път.“

Откъдето и да го погледне човек – това си е идея как да се постигне парламентарно абсолютно мнозинство! Ако за тези избори не стане, под предлог, че трябва да се внасят машини за гласуване, за следващите никак не е зле да се предвидят трансфери на депутати от по-развити страни!

А още по-добре ще е да се въведе челният европейски опит! Според „ТРУД“ „Европейците искат роботи вместо депутати“. Направеното проучване в 11 държави „установи, че повечето европейци биха искали някои от членовете на парламента в техните държави да бъдат заменени от изкуствен интелект“.

Ами, да – роботът няма да иска нещо на ръка, няма да влиза в комбинации, които не са в програмата му, ще гласува правилно и без да му показват от първия ред кое копче да натисне, ще иска само постоянно зареждане на батериите и малко смазка по ставите – направо идеален народен представител!

Но докато стигнем до този идеален парламент, ще ни се наложи да изтърпим поне още една предизборна война

Румен Белчев / Разпечатосване

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари