Военни самолети транспортират тленните останки на загиналите на АМ „Струма“

0
Два военнотранспортни самолета "Спартан" са отлетели към РС Македония
Два военнотранспортни самолета "Спартан" са отлетели към РС Македония Снимка: БГНЕС

Два военнотранспортни самолета "Спартан" са отлетели към РС Македония

Те транспортират тленните останки на загиналите при тежкия инцидент на автомагистрала "Струма", при който загинаха 45 души, съобщиха от Министерството на отбраната.

Двамата самолета излетяха от авиобаза "Враждебна" по-късно от планираното, заради неблагоприятни метеорологични условия.

Пътният инцидент, при който загинаха 45 души от Република Северна Македония, от които 12 деца, възникна около 2.00 часа след полунощ на 23 ноември в близост до разклона за село Боснек. Автобусът, който след катастрофата изгаря напълно, е един от общо четирите с македонска регистрация, прибиращи се към югозападната ни съседка след екскурзия до Истанбул. По информация на разследващите органи проверяват се всички евентуални причини за катастрофата, сред които и лошата пътна сигнализация, но водещата версия остава грешка на шофьора.

Седемте оцелели веднага след инциденти бяха настанени в Спешното отделение на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Разпитан е и собственикът на туристическата фирма "Беса Транс" Беким Хаджиу, който на този етап е дал показания единствено като свидетел, тъй като, според разследващите, автобусът е бил технически изправен към момента на възникване на инцидента и няма основание да му бъде търсена наказателна отговорност.

Веднага след катастрофата в България пристигнаха премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев и министрите на външните работи и на здравеопазването - Буяр Османи и Венко Филипче, които посетиха оцелелите в болницата. В памет на жертвите в двете държави бяха обявени дни на траур.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари