Военен самолет транспортира 10-дневно бебе от Варна до София

0
Новороденото се е нуждаело от спешна медицинска помощ
Новороденото се е нуждаело от спешна медицинска помощ Снимка: МО

Новороденото се е нуждаело от спешна медицинска помощ

Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава на ВВС днес, 30 януари, изпълни полет от летище Варна до летище София за транспортиране на 10-дневно бебе, нуждаещо се от спешна медицинска помощ. Самолет С-27J „Spartan“, оборудван със специален кувьоз и необходимата животоспасяваща апаратура, излетя в 10:47 ч. от София, предаде БТА. Във Варна бебето беше поставено в кувьоза и наблюдавано по време на обратния полет към столицата от медицински екип от УМБАЛ „Токуда“.

Полетът беше изпълнен в усложнена метеорологичната обстановка – обледеняване и мъгла. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, и борден инженер – капитан Митко Гергов.

Авиомедицинската евакуация беше изпълнена по искане на Министерството на здравеопазването след разрешение на министъра на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари