Водата в Русе поевтинява от 2021 година?

0
Това реши Комсиията за енергийно и водно регулиране на свое заседание, на което бяха обсъдени новите цени на ВиК услугите в страната. Ако бъде окончателно приета, цената на водата за населението в Русенско ще стане 2,94 лв.
Това реши Комсиията за енергийно и водно регулиране на свое заседание, на което бяха обсъдени новите цени на ВиК услугите в страната. Ако бъде окончателно приета, цената на водата за населението в Русенско ще стане 2,94 лв. Видео: КИС 13

С 21 стотинки може да поевтинее водата в Русе от догодина

Това реши Комсиията за енергийно и водно регулиране на свое заседание, на което бяха обсъдени новите цени на ВиК услугите в страната. Ако бъде окончателно приета, цената на водата за населението в Русенско ще стане 2,94 лв., предава КИС 13

Съгласно ценовите предложения на регулатора през 2021 година се предвижда цените на услугите на 16 ВиК дружества да бъде намалена, а за 7 дружества е планирано повишение, като то е най-значително за София и Разград - 6%. За останалата част от дружествата пък промяна не се предвижда.

С 21 стотинки на кубик намалява цената на водата в обслужваната територия на ВиК - Русе. Становището на дружеството е че регулаторът е следвало да отчете повишените разходи за електроенергия и заплати.

В двуседмичен срок могат да се внесат в КЕВР писмени становища по проекта за решение за изменение на одобрените с бизнес плановете цени на ВиК услуги за 2021 г.

Окончателно решение регулаторът ще приеме на закрито заседание на 30 декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари