Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Вода с "добавки" от Вик - Русе

2

Преди 2 години си купих нов бойлер и вчера спря да работи.

В първия момент си помислих, че е техническа повреда и потърсих техник, който да отстрани повредата, защото уредът е с 5 години гаранция.

След посещението на техника, разбрах че няма реална повреда, а трябва да се почисти от натрупалия се варовик. След почистването излезе един леген с наноси, които са възпрепятствали работата на бойлера.

Всички знаем, че водата в България е в изобилие, но защо тогава плащаме 3 лева за 1 м3 вода. От монополното дружество на ВиК оправдават цената на водата с високите разходи за доставка, които ни струват 2,30 лева, за отвеждането на вода ни начисляват още 0,25 стотинки, а за нейното пречистване ни вземат забележете 0,40 стотинки.

Погледнете наносите в легена, които идват до всеки дом след пречистването на водата от ВиК и добре си помислете, когато си наливате "питейна" вода от чешмата за пиене.

Толкова ли е трудно да се филтрира тази вода, за която си плащаме достатъчно скъпо или това не е приоритет на ВиК - Русе

Едва ли някой русенец ще остане изненадан от това, което показвам. По-важното е хората да започнат да искат по-добро качество на водата, защото това е основен проблем в региона от дълги години, но сякаш никой не го забелязва и не му обръща внимание.

Пийте по една студена вода, но не от чешмата и осмислете, как ни "клатят" монополистите с подкрепата на държавата.

Автор: Н. Маринов
(Автор: Н. Маринов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари