Внимавайте с хранилката на КАТ - Русе!

9
Много шофьори изгоряха със солени глоби на булевард "България" заради липсващ знак за ограничение на скоростта / Снимката е илюстративна
Много шофьори изгоряха със солени глоби на булевард "България" заради липсващ знак за ограничение на скоростта / Снимката е илюстративна

Полицаите снимат с камера за превишена скорост шофьорите по булевард "България", на място където няма знак за ограничение на скоростта.

Много шофьори изгоряха със солени глоби на булевард "България" заради липсващ знак за ограничение на скоростта. Ако шофираш по русенския булевард от Дунав мост в посока София, ще попаднеш на няколко последователни знака, които забраняват движение със скорост, по-висока от 70 км/ч. Спазвайки това ограничение, вие ще получите "честитка" за превишена скорост, защото има хранилки на КАТ, при които липсват знаци за ново ограничение, но по закон разрешената максимална скорост е 50 км/ч.

Как става това ще научите от сигналите на няколко шофьори, които вече са глобени. 

"Застават точно на ускорителната лента на бензиностанцията малко след детелината за квартал Здравец. След като получих глобата разбрах, че там ограничението било 50 км/ч, защото детелината се водела кръстовище и след нея предишните ограничения от 70 км/ч отпадали", оплаква се г-н Николаев.

Полицаите умело използват закона и липсата на знаци, за да глобят повече шофьори. Дали това има превантивен ефект или е чист рекет на пътя, за да пълним хазната от глоби.

Ще дойде ли време, когато полицаите ще се грижат за безопасността и регулирането на движението, а не да използват евтини трикове от които няма печеливши на пътя, освен държавния бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари