ВМРО повдигнаха няколко наболели проблема в Русе

0
Общинските съветници от Патриотите искат достъпна среда в училищата за децата с увреждания
Общинските съветници от Патриотите искат достъпна среда в училищата за децата с увреждания Видео: Русе Медиа

Общинските съветници от Патриотите искат достъпна среда в училищата за децата с увреждания

Общинският съветник от Патриотите - ВМРО в Русе Владо Владов е внесъл предложение до Общинския съвет, свързано с осигуряване на достъпна среда за децата с увреждания в русенските училища.

В момента в общината няма нито едно основно училище, където да има условия за деца в инвалидни колички, а в средните има направени рампи само на няколко места. Почти навсякъде достъпната среда, ако я има, е само до първия етаж. Така децата са лишени от възможността да посещават всички часове, ако трябва да ги пренася някой по етажите на учебното заведение. А ако родителите решат, биха могли дори да осъдят общината за неосигурените условия.

Затова предложението на Владо Владов е да се направи работна група, която да огледа всички учебни заведения и да се дадат конкретни предложения, впоследствие и проекти, за достъпна среда. Целта е до края на мандата да има поне четири такива училища, предава Русе Медиа.

Общинският съветник Траян Тотев пък има предложение, свързано с безопасността на пътя Николово-Червена вода. В момента направлението е изключително натоварено заради ремонта на пътя Русе-Кубрат, а липсва светлоотразителна маркировка. Предложението към общината е да постави такава, за да се избегнат инциденти.

ВМРО ще поставят отново и въпроса за избор на омбудсман на Русе, каза председателят на групата Асен Даскалов. Това ще бъде четвърти опит за избор на обществен посредник.

Съветниците имат и питания, свързани със състоянието на ул.“Адм. Рождественски“ и поставянето на кошчета за разделно събиране на отпадъците в детските градини и училищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари