Влизаме на територията на Румъния само с отрицателен PCR тест

0
Влизащите в Румъния, които не предоставят такъв документ, се поставят под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване
Влизащите в Румъния, които не предоставят такъв документ, се поставят под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване

България бе поставена в списъка с рисковите държави заради коронавируса

От 00:00 часа на 3 ноември влизащите на територията на Румъния от България, независимо от гражданството, трябва да представят документ с отрицателен резултат на PCR тест, направен не по-късно от 48 часа, предава bTV.

Мярката е въз основа на решение на Националния комитет за спешни ситуации на Румъния, с което България е поставена в списъка с рисковите държави по разпространение на COVID-19.

Влизащите в Румъния, които не предоставят такъв документ, се поставят под карантина за 14 дни на посочено от тях място за пребиваване.

За транзитно преминаване без PCR тест ще бъдат допускани лица, притежаващи документи за пребиваване в друга държава-членка на Европейския съюз, които ще напуснат територията на страната до 24 часа.

Ограничението не се отнася за транспортен персонал, ангажиран с превоз на пътници, товари и стоки, официални длъжностни лица, погранични работници, медицински специалисти, участници в международни спортни и културни събития, пътуващи с цел обучение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари