Властта прати провокатори на протеста в Крушаре

0
Около 40 души от крайно националистически организации се опитаха да "яхнат" протеста, каза една от организаторките
Около 40 души от крайно националистически организации се опитаха да "яхнат" протеста, каза една от организаторките Снимка: БГНЕС

Протестиращите край сливенското село Крушаре сигнализират за провокатори, които се опитвали да опорочат протеста им.

Около 40 души от крайно националистически организации снощи около 19 часа се опитаха да "яхнат" протеста, каза Валентина Василева, която е един от организаторите на блокадата край Крушаре, предава БТА.

Те са дошли с бусове и частни коли и са издигнали антиевропейски лозунги, като по думите й, са имали за цел да представят пред медиите протеста като лумпенски. Заради тях някои от животновъдите в редиците на протестиращите са се оттеглили. Днес в подкрепа на протестиращите на място са дошли хора от селата Безмер, Биково и Селиминово.

Вчера в Крушаре е имало контрапротест с искане за освобождаване на пътя. За същото настояха в отворено писмо и от Индустриалната стопанска асоциация в Ямбол, в което се казва, че тази незаконна форма на гражданско неподчинение близо две седмици накърнява конституционните права за свободно придвижване на всички живеещи и работещи в региона граждани.

Пътят Сливен - Ямбол е затворен вече тринайсти ден, исканията за спиране на избиването на поголовието в областите без положителна проба и компенсация за избитите животни, остава.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари