Влакът Пловдив - Одрин издържа само два курса

1
От БДЖ излязоха с информация, че влакът ще тръгва вече от София
От БДЖ излязоха с информация, че влакът ще тръгва вече от София Снимка: БГНЕС

През уикенда от БДЖ пуснаха композиция от два вагона със 140 места до Одрин

След само два курса през уикенда от Пловдив до Одрин и обратно влакът е спрян. При проверка в сайта на БДЖ липсва разписанието за курсовете на влака, както и възможност за закупуване на билети.

От дружеството съобщават пред Economic.bg, че все още подготвят позиция по въпроса.

На 1 юни в 8.40 ч. стартира първият курс на влака от Пловдив за Одрин. Композицията пътува до Турция и обратно с два вагона със 140 места. Двупосочният редовен билет струваше 28.50 лв. Линията трябваше да стартира от 24 май, но заради административни затруднения бе отложена за 1 юни. Предвиждаше се на българска територия влакът да спира и в други по-големи градове като Свиленград и Димитровград.

В първия ден от пускането до Одрин са се възползвали 41 пътници, а във втория – 27.    

За осигуряване на по-удобна възможност за пътуване до Турция, която да обхваща по-широк кръг от клиенти на националния железопътен превозвач, в момента се изготвят варианти влакът до Одрин да тръгва от София, съобщиха от БДЖ.

На 1-ви и 2-ри юни (събота и неделя) влакът се движи тестово от Пловдив за Одрин. Туристическият влак ще продължи да пътува, след като се преразгледат и осъществят всички съгласувателни процедури със съответните институции в най-кратък срок.

Всички клиенти на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, които са закупили предварително билети за пътуване от Пловдив до Одрин за предстоящите почивни дни (8-ми и 9-ти юни), могат да възстановят сумата си от съответните международни бюра и билетните каси, от които са закупени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари