Владо Кузов: Ще съм първият ГЕЙ президент

0
Четирите основни точки на кандидатпрезидентската платформа наВладимир кузов разясни основните точки в кандидатпрезидентската си платформа
Четирите основни точки на кандидатпрезидентската платформа наВладимир кузов разясни основните точки в кандидатпрезидентската си платформа

Г-н Кузов, предлагате кандидатпрезидентска платформа от четири точки. Една от тях прави впечатление - освобождаване на всички длъжници от кредити, отмяна на задълженията на общините. Как точно си представяте това да стане?

- Това не е освобождаване, а опрощаване - съществува и в конституцията, когато президентът може да опрости несъбираеми вземания. Когато едно нещо е несъбираемо, президентът по волята на народа има тази власт и чрез конституцията може да опрости такива задължения. Дори не са нужни в случая тълкувателни решения. И считам, че би могло - не, не считам, а ще освободя всички български граждани от натрупани несъбираеми задължения - здравни осигуровки, кредити. Нека не забравяме и че общините в по-голямата си част са потънали в дългове, техните също. Общинските болници. Съвсем спокойно заявявам, че ще опростя дълговете на футболен клуб ЦСКА към държавата. Това е клуб, с който съм израснал, не съм в никакъв случай цесекар, но този клуб е носил винаги голяма радост на част от българите и считам, че трябва да продължи да е професионален.

- В платформата ви освен опростяването на задължения има и друга точка, която прави впечатление - обществено обсъждане за разрешаване на гей браковете у нас. Смятате ли, че обществото ни е дорасло за това?

- Действително е дошло времето, в което България трябва да стане водеща в това отношение. В много други отношения сме вечно на опашката - в бизнеса, в международната политика, в битността си. Крайно време е ние, българите, да разберем, че не бива да сме на опашката, а останалите нации да ни ценят като уникални. Преди четири месеца южната ни съседка Гърция въведе и легализира гей браковете, въпреки че това е държава, в която православната църква е водеща. И въпреки че тя е против, гръцкото правителство прие легализацията, и то в най-добрия вариант - да има гей бракове, но да няма възможност да бъдат осиновявани деца. Нещо, което е много добро решение.

- Защо сте против осиновяванията от гей двойки?

- Все пак би могло да има проблем с оформянето на съзнанието на децата, по-добрият вариант е, когато двама родители от различен пол да имат деца, за да свикват децата, че имат майка и баща. Не одобрявам едно дете да бъде отглеждано от двама мъже или от две жени. По-добре е децата да се отглеждат от разнополов брак.

- Как гледате на останалите, засега ясни кандидати - Жорж Ганчев, Веселин Марешки?

- Жорж Ганчев не стои сериозно, той е много атрактивен човек, но няма никакви качества да бъде президент. Поради една скромна причина - той не е доказал някакви качества и когато се занимаваше с политика. А комбинацията между него и Кольо Парамов е уникална! Не искам да казвам, за да не си навлека гняв и съдебно преследване, но е, меко казано, странна. Парамов - човек на БСП, Жорж Ганчев - уж независим. Марешки - вероятно великолепен мениджър в областта на бензиностанциите и аптекарското дело и е много добре да си остане там. Обществото има нужда от такъв човек. Бих му ръкопляскал, ако остане на пазара на горивата и фармацевтиката, защото обслужва интересите на бедната част от българското население. В никакъв случай не трябва да е президент, тъй като всички облаги, които ползваме като потребители от него, ще бъдем лишени от тях, а аз не искам това. Останалите кандидати, които още не ги знаем кои са, служат само на партийните си лидери и интереси.
Колкото и нескромно да звучи, аз, който нямам зад гърба си партия или олигархия, а само огромен брой хора в инициативния комитет - ясно заявявам: Аз ще съм първият гей президент на България! Това значи, че ще поставим България на световната карта като значима държава и ще ни донесе дивиденти.

- В тази връзка, разчитате ли на гей-лобито в различните власти, бизнеса и институциите за подкрепа?

- На първо място разчитам на всички граждани, които искат реална промяна и най-накрая да има президент, който да не е политически оцветен, да не служи на мафиотски и олигархични интереси. И най-вече - 26 години ни крадат тези политици! Мен никой не може да обвини, че съм участвал в грабежа на България. Хайде сега един път българите да усетят нещо от този преход и поне една финансова амнистия, когато издам указа. Искам и в крайна сметка да има реална съдебна реформа - точка трета от програмата ми, в която казвам, че ще помилвам голяма част от българските затворници. Не защото са невинни, а защото този съд, който ги е признал за виновни, е същият, който е признал за невинни тези, които очевадно са виновни пред обществото. Не искам да конкретизирам имена, защото пак може да се стигне до съдебни дела. И другото, което ще направя, е да дам българско гражданство на албанци, бесарабски българи и македонци, но с християнско вероизповедание. Това са хора, които ще участват в икономиката и ще градят истинска България.

- Нека ви върна към бившата ви партия "Атака". Как виждате отстрани развитието, което претърпя тя през годините?

- Първо, не съм бил член на "Атака", а бях от гражданската квота и много бързо по мое искане бях изключен. Това не беше лошо решение. Партия "Атака" е "началото на края" в момента. Поведението на лидера й не беше удачно, граничеше със състояния, описани в определена част от медицинската литература. За тези години, в които партията е в политиката, не успя да изгради лицето, което искаше, и да се превърне в онзи чакан политически субект, който да успее поне малко да изпълни дадените на избирателите обещания. В повечето случаи господин ръководителят на партията е изпълнявал повече свои амбиции, което не остава незабелязано. Колкото се опитваш да лъжеш едни хора, не можеш да ги лъжеш вечно. Искам да им пожелая успех оттук насетне в чистенето на паметници, надявам се, че ще се насочат повече към тези, свързани с българо-съветската дружба и ще ги изчистят в добър вид. Ще научат и някои тънкости как се чисти лесно, може би ще успеят и да си изчистят къщичките.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари