Владислав Маринов: Лично ще възстановя изкоренените дръвчета в Мартен

4
Категорично няма никакъв умисъл в действията на тракториста, заяви председателят на екосдружение „Дунавски регион“
Категорично няма никакъв умисъл в действията на тракториста, заяви председателят на екосдружение „Дунавски регион“

Категорично няма никакъв умисъл в действията на тракториста

Председателят на екосдружение „Дунавски регион“ Владислав Маринов още утре ще закупи нов посадъчен материал от ОП „Паркстрой“, за да възстанови щетите върху новозасадените дръвчета.

Както ви съобщихме вчера, няколко часа след вчерашната акция по залесяването в Мартен трактор, собственост на фирмата на Маринов, премина през парцела и нанесе поражения.

Владислав Маринов коментира пред Русе Медиа, че категорично няма никакъв умисъл в действията на тракториста. В близост до залесеното място, което е било мера, са разположени няколко земеделски парцела. За да се стигне до тях, се минава през мерата, тъй като другият вариант е по републиканския път Русе-Силистра. Трактористът е преминал оттам, откъдето минава всеки ден, без да знае, че ситуацията е променена отпреди часове и има насаждения.

След инцидента потърсих кмета, вече сме изяснили ситуацията. Няма никаква умисъл в действията на служителя. Можеше да не е нашият тракторист, а да е на някой от колегите от другите парцели. Още утре ще закупя посадъчен материал и лично ще възстановя всички щети. За да избегнем подобни инциденти, ще предприема действия мястото да се обезопаси, за да не се случи отново“, каза Маринов.

Тъй като е защитник на чистата околна среда, отсъствието му от акцията по залесяване предизвика много въпроси. Владислав Маринов обясни, че самият той не се е включил, тъй като върви пролетната сеитбена кампания, но пък са участвали съпругата и децата му. Той поднесе отново извиненията си за нелепата ситуация на мартенчани и всички доброволци, които се включиха в засаждането на новите дръвчета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари