Владимир Путин прогнозира "добро бъдеще" за руската икономика

1
Оттеглянето на западни компании е "късмет на фона на нещастието", тъй като е създало нови ниши за руски производители
Оттеглянето на западни компании е "късмет на фона на нещастието", тъй като е създало нови ниши за руски производители Снимка: Владимир Путин / Вконтакте

Оттеглянето на западни компании е "късмет на фона на нещастието", тъй като е създало нови ниши за руски производители

Въпреки наложените от Запада санкции президентът на Русия Владимир Путин е изразил оптимизъм за икономическите перспективи пред страната на днешната среща с представители на бизнеса, съобщи ДПА.

"Убеден съм, че Русия я очаква добро бъдеще", каза Путин на среща с представители на бизнес асоциацията "Деловая Россия", предавана по телевизията.

Путин отбеляза, че има някои икономически проблеми, които трябва да бъдат преодолени, но веригите за доставки постепенно се завръщат към нормалното си функциониране.

"Това е удивително. Дори за мен", каза Путин.

Суровите санкции и оттеглянето на много западни компании от руския пазар след мащабната военна инвазия в Украйна през февруари 2022 година доведоха до свиване на икономиката на страната.

Путин обаче твърди, че оттеглянето на западни компании е "късмет на фона на нещастието", тъй като е създало нови ниши за руски производители.

Малко след началото на войната руското правителство създаде специална комисия, която да одобрява продажбата на собственост на чуждестранни инвеститори. Оттогава много западни компании са продали активите си в Русия на много по-ниска цена, отколкото е стойността им.

Путин заяви днес, че не иска компании, които са закрили производството си в Русия да бъдат "възнаградени с капитал" за напускането на руския пазар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    На война като на война.
    Войната за някои може и да е "добро бъдеще" за руската икономика, но какво ли казват всички онези руски майки, чиито синове ги трепят като мухи в Украйна!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари