Владимир Путин обеща „оръжия на бъдещето“ на армията

0

Руският президент обяви това на концерт за Деня на защитника на Отечеството

Руският президент Владимир Путин заяви, че модернизирането на армията и флота ще продължи и те ще бъдат оборудвани с най-новите оръжия и техника, включително лазерни и хиперзвукови комплекси и високоточни системи, съобщи БНР. Той каза това на тържествения концерт по повод отбелязването на Деня на защитника на Отечеството.

Много руски оръжия нямат аналози в света, отбеляза президентът Владимир Путин. По думите му те гарантират сигурността на Русия в дългосрочен план. По редица перспективни - „оръжия на бъдещето“, вече сме преминали от етапа на изпитания към бойно дежурство с постоянна готовност, каза руският президент.

„Ще продължим да се стремим да направим нашата армия и флот все по-модерни, което означава да засилим потенциала на стратегическите сили, да снабдяваме всички видове войски най-новите оръжия и оборудване, включително лазерни и хиперзвукови системи, високоточни системи“, каза Путин.

Той положи венец на Гроба на незнайния воин на Кремълската стена.

Държавният глава по традиция посещава Александровската градина на 23 февруари, когато в Русия се отбелязва Денят на защитника на Отечеството, отбелязва ТАСС.

В церемонията взеха участие премиерът Михаил Мишустин, председателите на двете камари на парламента Валентина Матвиенко и Вячеслав Володин, министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари