Владимир Каролев е в медикаментозна кома

0
Състоянието на финансиста остава тежко
Състоянието на финансиста остава тежко

Състоянието на финансиста Владимир Каролев остава тежко, той е в медикаментозна кома в "Пирогов", съобщи БНТ.

Преди около седмица Каролев беше открит в Пирин с тежки травми и в безпомощно състояние след височинно каране на сноуборд и мащабна спасителна операция.

Подобрение в състоянието на Владимир Каролев може да има най-рано след 10 дни, обяви пред Нова телевизия директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.

"Владимир Каролев все още продължава да е в тежко състояние, на апаратна вентилация, с опасност за живота, за съжаление. Прекалено много неща са се струпали на куп. Освен тежката черепно-мозъчна травма, имаше и допълнителни травми, свързани с гърдите, коремно органи, тъпи травми на цялото тяло, от дългото престояване на студ - също с леки измръзвания, съчетано. Така че прави всичко необходими за него, което трябва. Силно се надявам и Господ да помага, и ние правим каквото трябва", посочи проф. Балтов.

По думите му трябва време за подобрение на състоянието му.

"Всичко се работи в комплекс. Правят се всяка седмица такива, като консилиуми, на които се събират всичките специалисти от различните специалности и се прави план за лечение през следващите дни. Разбира се, той се видоизменя, но като цяло това, което сме предвидили като план, върви. Силно се надявам, че макар и не толкова скоро, защото всеки си мисли, че от такава травма би трябвало, но за съжаление, моята прогноза е, че ако има подобрение, то ще настане не по-рано от след още 10 дни", заяви директорът на УМБАЛСМ "Пирогов".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари