Вижте кой спечели анти-наградата "Златна калинка на Русе"

0
Вижте кой спечели анти-наградата "Златна калинка на Русе"
Снимка: 4coolpics.com

Днес от Русенско младежко сдружение обявиха победителя в организираните от тях анти-награди "Златна калинка" за русенци, допринесли най-много за упадака на град Русе и дискредитирането му като най-европейски град на България.

Членовете на управителния съвет на сдружението единодушно са гласували това да е Бисер Миланов, известен с прякора "Петното", чието име нашумя край провокациите по време на летните протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Следва пълният текст на мотивите на РМС за избора:

На 30.03.2014г. беше проведено заседание на Управителния съвет на Русенско младежко сдружение. На него бяха разгледани номинациите за наградата „Златна калинка”. Членовете на Управителния съвет трябваше да изберат кой от номинираните най-много е допринесъл с поведението и дейността си за упадъка на Русе, за дискредитирането му като най-европейски и най-елегантен град на България, или е създал значими градски проблеми в определена област на живота на русенци.

Както предварително беше обявено, името на победителя се оповестява на 1 април. Припомняме, че номинирани за наградата бяха: Бисер МилановПетното, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, скандално известният ромски лидер Върбан Маринов, строителният предприемач Явор Блъсков, както и Заместник-кметът Иван Григоров.

След проведени дискусии и гласуване, членовете на Управителния съвет единодушно избраха носител на „Златна Калинка 2014” да бъде Бисер МилановПетното.

Името на Бисер Миланов започна да обикаля из медийното пространство през 2013г., след като правителството на ГЕРБ вече беше подало оставка. Въпреки това, Миланов твърдеше, че е участвал в свалянето на Бойко Борисов от власт. След като в Русе медиите не обръщаха особено внимание на изявите му, той и приятелите му започнаха да търсят слава на национално ниво. В началото, те обикаляха България заедно с тогавашния журналист и настоящ политик Николай Бареков, участвайки в предаванията му от площадите. В последствие, започнаха да правят провокации по време на летните протести срещу правителството на Пламен Орешарски, благодарение на което успяха да привлекат медийно внимание.

Безспорно Миланов беше личността, която донесе най-много печална слава на града ни. Освен с провокациите и хулиганските си прояви, той попадна в обектива на медиите и с участието си в консултации с Министър-председателя Пламен Орешарски, Вицепремиера Цветлин Йовчев и др. При едно от посещенията си в Министерския съвет, дори имаше възможност да даде брифинг за медиите в самата сграда на властта. Той често сменяше каузата, за която протестира – понякога беше протестиращ, а друг път контрапротестиращ. През последните месеци се оказа, че е бил гост в дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и то на Коледа. За това, дали са се срещали или не, лидерът на ГЕРБ отговаря уклончиво. Заради поведението на Петното по време на протестите, срещу него бяха образувани няколко наказателни производства и към момента има постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари