Високите хора са 2 пъти по-податливи на коронавирус

2
Изследователи от Великобритания, Норвегия и САЩ са разгледали широк спектър от лични и свързани с работата индикатори за предаване на инфекция с Covid-19
Изследователи от Великобритания, Норвегия и САЩ са разгледали широк спектър от лични и свързани с работата индикатори за предаване на инфекция с Covid-19

Наднорменото тегло е голям рисков фактор за хората, заразени с новия коронавирус, но учените сега твърдят, че височината може също да ви направи по-уязвими

Високите хора са два пъти по-склонни да се сдобият с коронавирус, казват експертите, предава БНР

Изследователи от Великобритания, Норвегия и САЩ са разгледали широк спектър от лични и свързани с работата индикатори за предаване на инфекция с Covid-19.

Те съобщиха, че първите резултати от проучването, в което участват 2000 души, показват, че е много възможно новият вирус SARS-SOV-2 да бъде предаден чрез аерозоли и че високите хора са два пъти по-склонни да бъдат заразени.

"Това е нещо, което не се очакваше, при положение, че вирусът се предава изключително чрез респираторни капки", казаха те.

Дихателните капчици са по-големи от аерозолите и се смята, че изминават сравнително къси разстояния и бързо падат върху достъпни повърхности.

„Резултатите от това проучване, което свързва височината и диагнозата на болестта Covid-19, показват, че предаването на новия вирус чрез дихателни капчици не е единственият механизъм на предаване и е възможно аерозолно предаване. Това беше показано и от други проучвания, но методът ни за потвърждение е нов“, каза проф. Евън Контопантелис от Манчестърския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари