Виното е безопасно за сърцето

0
Все пак учените предупреждават, че те не се отнасят до хора, които вече са диагностицирани със сърдечносъдови заболявания
Все пак учените предупреждават, че те не се отнасят до хора, които вече са диагностицирани със сърдечносъдови заболявания

Консумацията на вино носи минимален риск за сърдечно-съдовата система в сравнение с други алкохолни напитки

Това заявиха учени от университета в Аделаида. Резултатите от изследването са публикувани в научното списание JACC: Clinical Electrophysiology, предава БГНЕС.

Медиците твърдят, че хора, които пият по-малко от шест стандартни дози алкохол седмично, страдат по-рядко от сърдечни проблеми, включително предсърдно мъждене.

Консумацията на бира и сайдер носи по-голям риск за появата на този проблем в сравнение с консумацията на червено и бяло вино. Опитите показват, че при отговорна употреба на малко количество вино съществува минимален риск от предсърдно мъждене, споделя ръководителят на проучването.

Резултатите при мъжете и при жените са сходни. Все пак учените предупреждават, че те не се отнасят до хора, които вече са диагностицирани със сърдечносъдови заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари