Виктория Василева, която напуска ИТН и парламента, е от Русе

4
Завършва Английската гимназия през 1990 година
Завършва Английската гимназия през 1990 година Снимка: БГНЕС

"Много събития, които се случиха, генерално се разминават с представите ми за политика и човешки отношения."

Това са причините, които заместник-председателят на "Има такъв народ" Виктория Василева посочи във Facebook за решението си да напусне парламента, пише Булевард България.

В четвъртък тя коментира пред журналисти, че колегите ѝ са били информирани предварително за намеренията ѝ да си тръгне, след като приключи "ангажиментите си в това Народно събрание" - сред тях е и гласуването на актуализацията на бюджета. Първоначално не стана ясно дали възнамерява да напусне и партията си, но депутатът от ИТН Ива Митева посочи, че това е така и определи оттеглянето ѝ като "достойно".

В началото на юни Василева беше сред "заподозрените" отцепници от партията на Слави Трифонов. Името ѝ обаче не беше след тези на шестимата депутати, които решиха да станат независими преди вота на недоверие срещу правителството и да го подкрепят, след като ИТН се оттегли от коалицията. В крайна сметка тя не се присъедини към бившите си колеги, а продължи членството си в парламентарната група. Гласува "за" отстраняването на Никола Минчев като председател на Народното събрание и "за" вота на недоверие.

Тя е икономист, който владее френски и руски език. Родена е в Русе на 27.10.1971 и завършва средно образование в Английската гимназия в града през 1990 година.

Политическата ѝ кариера тръгва от младежките формации на СДС, където заема и ролята на председател. Влиза като депутат на партията в 38-ото Народно събрание (1995-1999 година).

Счита се, че именно с този свой опит тя помага за изграждането на структурите на ИТН и се превръща в един от най-близките хора на Слави Трифонов.

В 47-ото Народно събрание 51-годишният народен представител е член в 18 групи за приятелства с други държави, като в две от тях заема водещи позиции - председател на тази със Сирия и зам.-председател на тази с Иран. Част е от комисиите по външна политика и по вътрешна сигурност и обществен ред. Основен член е в делегацията в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Участва и във временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация "Южен поток" и "Турски (Балкански) поток" и причините за забавянето на проекта IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България). Справката е от сайта на Народното събрание.

Като депутат Василева има участие в парламентарния контрол. Задавала е въпроси на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов относно "ремонт на клонове на канализационната мрежа на с. Кавракирово, община Петрич", както и към министъра на околната среда и водите Борислав Сандов за "нерегламентирани сметища" в същия район и на територията на община Радомир. Има въпрос и към министъра на земеделието Иван Иванов относно "разрушени коригирани участъци от р. Места на територията на област Благоевград."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    daskal
    Трябва да има много силни мотивации, за да напусне парламента с всичките му изгоди. Доброто възнаграждение е една от тях. Предполагам, че взема към 8-10 бона на месец. Но има една още по-силна мотивация - ужасът на свободния трудов пазар. Тая, дето е свикнала на комфортен живот, ако я ръгнат някъде за 1000-1200 лева - ще изреве на умряло. Все си мисля, че няма да напусне парламента.
  • 4
    6
    Горката, да я съжалиш ...
    "В 47-ото Народно събрание 51-годишният народен представител е член в 18 групи за приятелства с други държави, като в две от тях заема водещи позиции - председател на тази със Сирия и зам.-председател на тази с Иран." ... тази се е скъсала от работа в нищоправене като "член в 18 групи" и със сигурност е срещнала много трудности да ходи с бурката в Сирия и Иран, особено ...
  • 5
    5
    Интересно защо?
    Интересно защо учиндолската "депутатка " от Русе, срам за русенци, напуска сбирщината, която събра набързо сакатият чалгар, че и се взе на сериозно и реши да "управлява" България от дивана между две смени на памперсите му? Наистина интересно! Ами, я ги погледнете тримцата на снимката! Хубавци, нали?! Особено Мангал Филип Каруцаря, който по всяко време може да бъде сбъркан с някой обитател на " Факултета", да не говорим пък за Тошко Хаджията - най-гадната, най-противна, най-омразна и най-презирана "персона" в момента в България! Ами, русенката Виктория е на точното място и с точните хора! Какви са тези нейни капризи сега, да е мислила преди да им стане слугиня! Хайде, стига чалгарски номера! 20 години ги гледаме, омръзнаха ни и сме се отвратили!
  • 13
    4
    питанка
    И аз се чудя какво е работила госпожата? Трябва да се въведе закон за максимум два мандата депутат, министър, премиер, висша държавна длъжност.
  • 15
    3
    Бранимир
    Разбираме, че госпожата е вземала едни заплати от много ранна възраст. Била е с правилните хора и в правилното време. Сега причината е пак същата, никакви принципи, срам и т.н. не са сред мотивите. Интереса клати феса... пардон прическата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари