Виктор Орбан: Членството на Унгария в НАТО не изключва сътрудничество с Русия

3
Орбан заяви, че целта на унгарската политика е да привлече интереса на страните от света към успехите на Будапеща, но особено на тези, които от регионална гледна точка „играят решаваща роля за нас“
Орбан заяви, че целта на унгарската политика е да привлече интереса на страните от света към успехите на Будапеща, но особено на тези, които от регионална гледна точка „играят решаваща роля за нас“ Снимка: ЕПА / БГНЕС

Унгария е член на НАТО и Европейския съюз и ще остане там, но това не изключва политическото сътрудничество с Русия, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, предава TACC.

Той заяви това по време на срещата си с президента на Руската федерация Владимир Путин в Будапеща.

Орбан заяви, че целта на унгарската политика е да привлече интереса на страните от света към успехите на Будапеща, но особено на тези, които от регионална гледна точка „играят решаваща роля за нас“.

„Сътрудничеството между Унгария и Русия се вписва в това. Разбира се, Унгария е член на НАТО, ЕС и ще остане там, но това не изключва възможността за сътрудничество с Русия на политическо ниво. Ние се стремим към това сега и ще се стремим в бъдеще", каза Орбан след разговорите с Путин, който пристигна по-рано за еднодневно работно посещение в Будапеща.

Унгарският премиер също добави, че страната му е заинтересована да подобри отношенията между НАТО и Руската федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари