ВиК вдига цена на водата в Русе?

0
Русенското дружество „Водоснабдяване и канализация“ е депозирало в  Комисията за енергийно и водно регулиране искане за нова, по-висока цена на водата
Русенското дружество „Водоснабдяване и канализация“ е депозирало в Комисията за енергийно и водно регулиране искане за нова, по-висока цена на водата

Русенското дружество „Водоснабдяване и канализация“ е депозирало в  Комисията за енергийно и водно регулиране искане за нова, по-висока цена на водата.

Информацията беше потвърдена от управителя на дружеството Сава Савов, съобщава Русе Нюз.

Ако предложението бъде утвърдено, от лятото русенци ще плащат с около 9 на сто по-висока цена.

Като причини за искането инж. Савов посочи предстоящото въвеждане на такса „задължения към обществото“, необходимостта от подмяна на част от водопроводната мрежа, издръжката на пречиствателната станция за отпадни води в Бяла, както и новия размер на минималната работна заплата. .

В почти целия град, положените тръби са на възраст  над 70 години, мотимира се инж. Савов.

Затова и загубите по старата канализация били над 40 процента.  Според плановете на дружеството в ремонт на мрежата ще бъдат вложени над 30 милиона лева в предстоящите 15 години. През миналата година са били подменени 52 километра водопровод в областта.

За тази година е предвиден ремонт на водопровода по улица „Згориград“, който често аварира, в резултат на което улицата се превръща в река.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари