ВиК - Русе стартира реконструкцията на водопроводи по 90 улици

1
В техническия проект за този строителен обект е заложена реконструкция на водопроводи с дължина 32 км
В техническия проект за този строителен обект е заложена реконструкция на водопроводи с дължина 32 км

Стартираха строително-монтажни работи на обект „Реконструкция на ВиК мрежи в гр. Русе; Етап II“

В техническия проект за този строителен обект е заложена реконструкция на водопроводи с дължина 32 км в гр. Русе по над 90 улици, съобщиха от ВиК - Русе.

Освен реконструкцията на водопроводи, е предвидено изграждането на система за повишаване на налягането в помпена станция „Здравец“, както и изграждане на 1249 бр. сградни водопроводни отклонения. Изпълнител на договора за инженеринг за строителния обект е ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“, а целта на инвестицията е да се подобрят условията на питейно-битовото водоснабдяване, намаляване на водозагубите, както и повишаване на надеждността на водоснабдителните системи.

Договорът, сключен с ДЗЗД „ВиК Средна Кула 2019“, е последният от договорите за инженеринг по проекта, във връзка с който започва изпълнението на строителни дейности, като в момента се извършват изкопни работи по бул. „Родина“ в отсечката от ул. „Мадарски конник“ до ул. „Митрополит Григорий“. Участъкът ще бъде затворен за движение на МПС.

От ВиК - Русе призовават гражданите на Русе да проявят разбиране и търпение, тъй като предстои работа по десетки улици. Това неминуемо ще доведе до неудобства, свързани с въвеждането на временна организация и безопасност на движението по време на строителството и по-чести планови спирания на водоподаването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    До русенци
    Хахахаха ЧЕСТИТООООО,жална ми майка русенци хахахаха
  • 9
    5
    kak ?
    Тея маймуняци, докато не ядът бой няма да се спрат.
  • 7
    4
    хехехех
    Това което в нормалните държави се прави за 1-2 седмици, и то в много по-големи мащаби, тука има да го правят 2 години най-малко. Нали сте русофили и сте си избрали за кмет комунист, айде яще хуй сега.
  • 8
    3
    До Сава и бивш Кмет
    Абе защо не го съгласувахте преди да започнат ремонтите на рвмонтите по "Липник" и т.н. ,А ? Да отговори Пл.Стоилов и Пл.Нунев.Да положите тръби и мръсен канал и тогава улиците? Кал ще отговорите на ремонта на ремонтите?
  • 15
    2
    дебелата свиня сава
    А до сега кво беше бе мърши? Загрявка ли само? Да е,а ваща мама
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари