Ветово се размина с трагедия

8
Товарен влак с биодизел е спрян принудително след транзитно преминаване на гара Ветово при забранителен изходен сигнал
Товарен влак с биодизел е спрян принудително след транзитно преминаване на гара Ветово при забранителен изходен сигнал Снимка: БНР / архив

Тежък жп инцидент се размина за малко, след като машинисти на транспортната компания „Булмаркет Рейл Карго“ не спазват сигнализация на гара Ветово.

Инцидентът се е случил вчера сутринта в 5:22ч., когато влакова композиция с 24 вагона биодизел преминава без разрешение през гара Ветово, която е само на 60 километра от Хитрино по същата жп линия. Отделно фирмата е собственик на взривилия се в селото близо до Шумен, пише Монитор.

Машинистите не спазват разпореждане на влаковия диспечер композицията на частната фирмата спре в гарата, за да бъде надминат от пътнически влак. Подминават червения изходен сигнал, срязват изходната стрелка и продължава към следващата гара Ястребово, където най-сетне спира принудително.

Там са задържани от служители на НКЖИ, а по-късно композицията е продължила по маршрута си Варна – Русе. Според официална позиция на компанията, цитирана от онлайн медии, машинистите са получили сигнал с фенерче за продължаване транзит от дежурния ръководител на гара Ветово.

Сериозното нарушение на безопасността за малко е можело да завърши с десетки жертви. Сформирана е оперативна група от Звеното за разследване на произшествия в железопътния транспорт.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари