Версии за избухването на колата в Бургас

0

Версии за избухването на колата в Бургас, при което пострадаха трима души.

Версия №1 за снощния инцидент на бул.”Захари Стоянов” в ж.к.”Меден рудник”, при който „Сеат” с бургаска регистрация се взриви и прати в болница 27-годишната Таня Калинкова и 34-годишния Ангел Мечев от Бургас, е техническа неизправност на автомобила, пише Флагман.бг.

Колата още снощи е изтеглена от местопроизшествието, а днес е направена пожаро-техническа еспертиза.

Първият оглед показва, че взривът почти сигурно е станал в двигателната част на „Сеат”-а. За да има експлозия е необходимо наличието на три компонента – продукт, който в случая е пропан бутана, кислород – колата се е движила и искра, разясни експерт пред Флагман.бг.

Оттук нататък хипотезите са две – повредена колекторна тръба, която се е нагряла изключително много и при газовата фаза е избухнала, или разхлабена връзка от която е изтекъл пропан бутан, получило се е загазоване и последвал взрив, обясни специалистът, който потърсихме за коментар по темата.

Макар и малко по-вероятни са други две причини – разхерметизирана капачка на газовата бутилка, която да е довела до изпускане на пропан бутан или премахнат поплавък, който ограничава пълненето до 80%.

Много от т.нар.”квартални газаджии” го отстранявали, за да може бутилката да събира по-голямо количество и пълни до 100 %. Проблемът е, че при повишената температура газа се разширява и причинява експлозия със сериозни последствия.Тепърва полицията ще се установява дали „Сеат”-ът е минал редовен технически преглед на газовата инсталация, кога и къде е станало това.

На този етап се изключва възможността вина за инцидента да имат от бензиностанцията, където Таня е заредила минута-две преди инцидента. Тя е спряла на „Газпром” в ж.к.”Меден рудник”, напълнила е бутилката, след което излязла на бул.”Захари Стоянов” и само след  100-ина метра колата е избухнала.

„Изключено е проблемът да е в бензиностанцията. Ако имаше нещо, то инцидентът щеше да стане на колонката, а  не след това. Продуктът, който остава в тръбата, автоматично се изсмуква и връща обратно, а в тази тръба, която е пълнила автомобила, не оставя никакво гориво”, допълни експертът, до когото се допита Флагман.бг.

Припомняме, че със сериозни изгаряния са Таня Калинкова и пасажера от предна дясна седалка Ангел Мечев. Третият пътник в колата е бил на задната седалка и има далеч по-леки травми. И тримата са излезли сами от автомобила, а линейката е извикана от очевидец, живеещ в една от къщите в локалното платно до булеварда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари