Велизар Енчев: Тайната дипломация на Борисов е национален позор

0
Дипломатът е категоричен, че в Брюксел не е никаква тайна ролята на Борисов като адвокат на Ердоган
Дипломатът е категоричен, че в Брюксел не е никаква тайна ролята на Борисов като адвокат на Ердоган Снимка: БГНЕС/архив

"Турският президент Реджеп е разговарял снощи по телефона с българския министър-председател, съобщава турският сайт Т24, но до момента пресслужбата на Министерски съвет крие информацията за този разговор". Това пише дипломатът Велизар Енчев в гневен пост във фейсбук. Ето и публикацията му:

Което означава само едно – телефонният разговор между Ердоган и Борисов, по време на който са „обсъдени двустранните отношения, както и регионални проблеми“, е поредната мръсна тайна на българския премиер. Макар че в Брюксел не е никаква тайна ролята на Борисов като адвокат на Ердоган.

Фактът, че в разгара на турско-гръцката криза за енергийните залежи в Източното Средиземноморие Борисов разговаря не с гръцкия премиер, а с турския президент, може да се тълкува като подкрепа за турската кауза.

Българската солидарност с Ердоган е в пълно противоречие с позицията на ЕС и САЩ, които, уважавайки принципите на международното право, твърдо стоят зад Гърция.

Всъщност васалната ни политика към Анкара позволява на Ердоган да се изживява като пълноправен член на Европейския съюз.

Тайната дипломация на Борисов е национален позор!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари