Велислав Минеков: Ще помолим ГЕРБ да се преместят от НДК заради огромни загуби

1
НА ЖИВО: Изслушване на министъра на културата за казуса с вестник "Труд"
НА ЖИВО: Изслушване на министъра на културата за казуса с вестник "Труд"

Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК

Това обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков. За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви, добави той, цитиран от БТА.

Вчера Тома Биков /ГЕРБ/ във връзка с анонсираното предстоящо отнемане на помещенията на централата в Националния дворец на културата /НДК/ заяви, че те нямат никакви задължения. И предупреди, че, ако се опитат да ги изгонят, ще се сблъскат челно със стена, защото имат много привърженици и симпатизанти.

При управлението на ГЕРБ загубата е около 90 млн. лв. и е нормално министерството да потърси всички отнети от него по някакъв начин имоти, посочи днес Минеков. Искам този дворец да си върне загубите, откраднат е паркингът, продаден е английският двор, как да работи това предприятие, по какъв начин да печели, коментира министърът. Той категорично отрече това да е израз на реваншизъм. Означава, че се завръща държавата, има закони, конституция, ще се научат да ги спазват, подчерта той.

На въпрос как гледа на това, че депутатите не са задължени да влизат в сградата на Народното събрание със зелен сертификат, Минеков отговори, че "не е толкова странно, колкото срамно, не трябва да се случва". Той добави, че този сертификат се изисква навсякъде в чужбина и в неговото ведомство, например, се влиза със сертификат или тест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари