Велислав Минеков: Народното събрание е одобрило престъпната колекция на Васил Божков

0
Ангел Папалезов е проследяван, той трябваше да бъде наплашен, разкри министърът на културата
Ангел Папалезов е проследяван, той трябваше да бъде наплашен, разкри министърът на културата

Министърът на културата коментира и закон, за който твърди, че е гласуван за обслужване на Васил Божков

Ангел Папалезов е бил проследяван, включително на срещи с настоящия културен министър, на които е бил заснет как носи документи. Според Велислав Минеков целта на ареста му и акцията по претърсване на дома му е сплашване, предава bTV.

Знаете нашето желание и съвместна дейност с полицията за специализиран състав по културно наследство. Папалезов е най-компетентният в момента по отношение дори на съвременната ситуация. Той трябваше да бъде наплашен“, каза Минеков.

Това са няколко поредни удара по МВР с цел съзнателно унищожаване на малкото останали специалисти, които могат да предложат нормална работа на МВР“, допълни още той.

Колекцията на Васил Божков

Народното събрание е одобрило престъпната колекция на Васил Божков и е позволило тя да се разхожда по света без проблем“, заяви културният министър Минеков.

Той коментира, че на 7 ноември 2018 г. в НС е постъпило предложение от три партии едновременно, което е за промени в закона за културното наследство по отношение на колекциите.

Основно партия ГЕРБ и другите и присъдружници отварят възможността изключително за колекцията на Божков със закон. Този закон стига до там, че идентифицирането на колекцията може да се случи навсякъде“, каза Минеков.

По думите му това означава, че всеки може да идентифицира собствената си колекция, дори в собствен частен музей и да каже, че тя е постъпила по реда на закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари