Великотърновец е под карантина след един положителен и един отрицателен тест

0
От здравната инспекция признават, че веднъж дневно се сблъскват с подобни случаи, но при отчетена положителна проба следва изолация
От здравната инспекция признават, че веднъж дневно се сблъскват с подобни случаи, но при отчетена положителна проба следва изолация Снимка: Times.bg

Великотърновец ще бъде поставен под 14-дневна карантина като вирусоносител на Ковид-19 въпреки противоречивите резултати от лабораторните изследвания.

След един положителен и един отрицателен тест за коронавирус и без никакви оплаквания, Цветелин Кавръков ще бъде карантиниран. От здравната инспекция признават, че веднъж дневно се сблъскват с подобни случаи, но при отчетена положителна проба следва изолация.

Цветелин Кавръков работи в месопреработвателно предприятие. След като се върнал от двуседмична почивка, работодателят му поискал да си направи тест за коронавирус. Тази сутрин Цветелин се изследвал с бърз антигенен тест в две лаборатории във Велико Търново.

Отидох първо в лаборатория , направих си бърз антигенен тест, изчаках и резултатът излезе положителен! Но тъй като не усещах абсолютно никаква симптоматика, реших да отида във втора лаборатория във Велико Търново да си направя втори тест. При което пак направих бърз антигенен тест, изчаках, и този тест вече беше негативен!”, разказва пред Times.bg Цветелин.

Не забравяйте, че една голяма част от хората карат леко вируса, но не означава, че нищо не усеща – може би температура, може би някакво леко неразположение, отпадналост…”, коментира д-р Евгения Недева, директор на РЗИ.

Цветелин отишъл веднага да се консултира в Регионалната здравна инспекция какво следва след получените различни резултати в двете лицензирани лаборатории.

И един господин в РЗИ звънна на една жена, и след като приключи техния разговор, той каза „Ами господине ще бъдете карантиниран!” Все още никой не ми се е обадил от РЗИ, чакам да ми се обадят и да и кажат дали ще съм карантиниран или не”, разказва още той.

Един път на ден ни се случват подобни ситуации с хора, които са решили да сравняват качеството на работа в лабораториите. Може да се обясни разликата с това, че на едното място е положителен резултата с това, че не може да се изключи човешкия фактор. Обикновено проблемът е в начина, по който е взета пробата, в случая на отрицателния резултат! Ситуацията е такава – той ще бъде поставен под карантина за 14 дни така, както е разписано в заповедта на министъра на здравеопазването!

Специалистите обясняват, че в тези случаи няма смисъл да се правят допълнителни тестове и лабораторни изследвания. Единствено 14-дневна карантина може да бъде отменена само при дехоспитализация на пациент, ако след 7-мия ден вкъщи той е отчел две поредни отрицателни проби за вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари