Великденско чудо за вдовица от Пловдив!

3
След като голям пожар погубва съпруга и, и дома и, добри хора и помагат да стъпи на краката си
След като голям пожар погубва съпруга и, и дома и, добри хора и помагат да стъпи на краката си Видео: bTV

Великденско чудо за вдовица от Пловдив!

След като голям пожар погубва съпруга ѝ, и дома ѝ, добри хора и помагат да стъпи на краката си.

16 август 2018-а година. Късо съединение предизвиква голям пожар в апартамента на Мариана. При опит да го потуши, съпругът й Антим губи живота си. А тя е транспортирана по спешност в болница.

"Голяма трагедия за цялото семейство. Просто не може да се опише трагедията. Животът ми се обърна не на 360 градуса, ами с главата надолу", спомня си Мариана, предава bTV.

Така, само за 1 нощ Мариана остава вдовица и без покрив над главата си. Първоначално я приютява ромско семейство, което живее в съседство и вижда пожара.

"Момичето ми даде шампоан, да се изкъпя. Постлаха ми да спя", разказва още Мариана. Друго непознати й помагат с храна и средства. Съседния блок видели пожара и решили да ми съберат пари.

Мариана прекарва зимата в приют за бездомни в Пловдив. Безизходицата я води в кметския кабинет, за да разкаже трагедията си. Така, доброто се задейства и лавинообразно намира своите последователи. "Обадих се на няколко познати, които имат бизнес в сферата на строителството, помолих ги за помощ и никой от тях не отказа! Едни дариха плочки, други дариха хладилник, трети направиха отстъпка от цените! Вратите са безплатни, подарък!" – отбелязва Костадин Димитров. И в навечерието на Великден Мариана отново си е у дома. В рамките на само 1 месец десетки хора се отзовават със средства и труд. 

Един от тях е Иван. Всяка вечер след работа той идвал в дома на Мариана, за да помага безвъзмездно. Така банята в апартамента е нова и вратите са сменени.

"Започнах да вярвам в доброто, то ми вдъхна живот! И положителна енергия ми даде, наистина!", казва още Мариана.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари