Вечерен час изпразни улиците на 9 френски града

1
Глобата за нарушение е 135 евро, а при повторно обаче тя става 1500 евро
Глобата за нарушение е 135 евро, а при повторно обаче тя става 1500 евро Видео: bTV

Глобата за нарушение е 135 евро, а при повторно обаче тя става 1500 евро

Вечерният час във Франция заради коронавируса е в сила от днес. Той засяга близо 20 милиона французи от Париж и още 8 големи френски града.

Обикновено по кейовете на Сена, особено през уикенда, към 21 ч. тепърва започва една типична парижка вечер. Трудно е да си представим Париж без терасите на бистрата, ресторантите и баровете, без стотиците хора, излизащи от късните представления на театрите, казва репортерът на bTV.

В 21 ч. през следващите вероятно 6 седмици всички трябва да са си вкъщи. Без никой да знае дали това ще спре заразата.

Последен полусуров стек от говеждо в късен вечерен час в парижко бистро.

От днес, за да са си вкъщи в 21 ч, клиентите би трябвало да напускат заведенията към 20:30 ч., когато обикновено вечерята започва. Навиците трудно ще се променят. Много ресторанти ще останат затворени, за да не са на загуба. Други ще опитат да оцелеят поне няколко дни.

Ако сега трябва да премахна вечерния ни оборот, ще останем с максимум 40 процента от досегашния ни оборот. Много тежък удар е това. Ще оставя отворено една седмица, за да пробвам дали ще издържим“, заяви Патрик, управител на бистро.

Театрите поискаха малка отсрочка, за да могат да задържат представленията, които завършват към 21 ч. Правителството отказа, защото улиците вече трябва да празни в този час.

Глобата за нарушение е 135 евро. При повторно обаче тя става 1500 евро. Днес започва един различен живот не съвсем по френски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари