Вечер на българската и украинската любовна поезия

1
Гости на събитието са Анна Багряна - украинска поетеса и Димитър Христов Черняев - български поет, драматург и преводач, роден в Благоевград
Гости на събитието са Анна Багряна - украинска поетеса и Димитър Христов Черняев - български поет, драматург и преводач, роден в Благоевград

Дата: 14 май 2019 г., вторник,

Място: РБ „Любен Каравелов“, Читалня, ет.2

Начало: 17.30 ч.

Събитие: Вечер на българската и украинската любовна поезия

Гости на събитието са Анна Багряна - украинска поетеса, белетрист, драматург, преводач, родена в гр. Фастов, Киевска област и Димитър Христов Черняев - български поет, драматург и преводач, роден в Благоевград.

Анна Багряна е завършила украинска филология в Киевския национален университет „Т. Шевченко”. Автор на книги с поезия,  романи, книга с разкази за деца, либретото на първия оригинален украински мюзикъл „Глория”. Отличавана е с национални и международни награди. Превежда от български, полски, руски и други славянски езици. Нейни стихове и пиеси са превеждани на различни езици. Член е на Асоциацията на украинските писатели.

Димитър Христов Черняев е член е на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти, почетен член на Дружеството на писателите на Македония. Негови стихове са превеждани и публикувани на английски, китайски, арабски, италиански, арменски, гръцки, турски и други езици. Удостоен е с наши и международни награди.

Син е на Христо Черняев (псевдоним на Христо Иванов Бонев), чието юношеството е преминало в Дунавската равнина - гр. Борово, Русенско.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари