Вече сме предадени и продадени!

7
Разбрахме колко ще струва на нас Борисов да запази властта си
Разбрахме колко ще струва на нас Борисов да запази властта си

НОВИНИТЕ ДНЕС, 26.11.2019 Г.

- ВЕЧЕ СМЕ ПРЕДАДЕНИ И ПРОДАДЕНИ.

След вчерашното посещение на Бойко Борисов при Доналд ТръмпПрезидент на САЩ, разбрахме колко ще струва на нас Борисов да запази властта си. Няма да коментирам всички унизителни моменти от посещението на Борисов, той едва ли в това отношение може да ни изненада. Какво ни очаква нас? На изявлението пред медиите, Тръмп спомена, че сме поръчали много Ф-35 и сме давали много пари за оръжия, които сме купували от САЩ. И се питаме дали това е грешка от страна на Тръмп или са договорени нови виртуални самолети, за които да платим още милиарди. Самият Борисов, вместо да поправи Тръмп, ентусиазирано заяви, че ще харчим по 3,1 % от бюджета за въоръжаване, при необходими 2 % за членки на НАТО. Интересно ми е дали Тръмп знае как пенсионерите в България живеят с около 150 долара на месец и може ли да си го представи, докато прибира трите милиарда, които ние му дадохме авансово. Варна става логистичен център на НАТО, тоест първа мишена при евентуална война. Американците влизат в енергетиката ни – Козлодуй и Белене, за да предотвратят руското влияние. И ще ни продават прескъпо несигурното си ядрено гориво. Това са резултатите от срещата на Борисов. Тръмп трябва да е доволен – срещу един час досада и гледка на разтеклия се от кеф на стола Борисов, защити отлично американските интереси и сложи вилата на врата на България. Въпросът е, че аз плюсове за България не виждам. Визите, естествено, не падат.

- ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОДПИСА УКАЗ ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ГЕШЕВ.

Както и разпорежда Конституцията, Президентът Радев днес подписа указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Като проведе и лична среща с него. Част от хората го упрекват, че не е сезирал Конституционния съд и не е забавил подписването на указа. Ще подчертая, че Президентът най-вече е длъжен да дава пример в спазването на Конституцията и законите. И дори да има забавяне, някой въобразява ли си, че Конституционният съд ще каже нещо различно по ясна процедура, която се е прилагала нееднократно? Играта не е на дребно. Много от психодесните се опитаха да накарат Президента да не спази Конституцията, за да извлекат от това политически дивиденти, защото в страхът си от него, се родеят с ГЕРБ.

- ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ.

Президентът Радев в изявлението си по повод подписване на указа за назначаване на Иван Гешев, посочи, че трябва да има широка обществена дискусия, между експерти, политици, неправителствени организации, граждани, за приемане на нова Конституция, която да гарантира правовата държава и демокрацията. Сегашната Конституция не дава гаранции за независимост на съдебната система, нито за демокрацията и свободата на словото. Тя е изживяла времето си и е време да се обсъдят възможностите за нова такава, като гледаме през призмата на грешките на тези тридесет години. Това е по-важното от назначаването на Гешев. Защото Гешев е последица от грешната система, а не причина за всичко. Гешевци и Цацаровци има много навсякъде. Ако не променим начинът, по който те могат да влязат във властта, само ще променим името, но не и същността. За пореден път Президентът Радев посочва пътят за промяна – широк обществен дебат, участие на всички в промяната, заангажираност на всеки един от нас в обсъждането и приемането на законите, които ни засягат. И действия, които да покажат, че сме гражданско общество.

- ЦЪРКВАТА С ДОСТОЙНА ПОЗИЦИЯ.

Светият Синод излезе с позиция относно Закона за социалните услуги, както и други социални закони, като категорично отрече заложените в тях джендъридеологии. Църквата подчерта, че това е незаконна намеса в семейството, както и лукава аритметика, създаваща професионални „майки” и институционализирани мащехи, което разрушава ценностната система на детето. Детето има нужда от семейство и родителите си. Подчертава се, че новите идеи за образоване на децата още от малки на различни практики, засягат детската невинност и чистота, а намесата на частни доставчици на социални услуги правят тези услуги вредни за обществото.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари