Възрастна жена от Русе остави 2000 лева в кошче за "операция на дъщерята"

0
След като оставила парите жената се сетила, че може да е жертва на измама и веднага отишла в полицията
След като оставила парите жената се сетила, че може да е жертва на измама и веднага отишла в полицията Снимка: Dunavmost, архив

Жена от Русе е станала поредната жертва на телефонните измамници

 Вчера вечерта тя е сигнализирала за това в полицията, след като е оставила 2000 лв в кошче в градинката до бившия родилен дом. Потърпевшата разказала, че в ранния следобед вчера, първо е била потърсена на домашния си телефон от жена, която се представила за дъщеря й. В разговора жената ѝ казала, че се нуждае спешно от пари за операция в размер на 30 000 лв. 74-годишната не разпознала в гласа дъщеря си и тъй като заподозряла, че става въпрос за измама решила да затвори телефона.

Много скоро след това обаче се обадил мъж, който се представил за „инспектор от полицията Димитър Тодоров“, който я придумал да му даде точния си адрес и мобилен телефон. После в продължение на около час измамникът успял да я убеди да занесе в района на стария родилен дом на ул. "Николаевска" сумата от 2000 лева и да ги постави в първото кошче в градинката, като по този начин помогне да бъдат заловени измамниците. Жената се съгласила, отишла пеш до въпросното място и оставила парите в кошчето.

На връщане, докато пътувала в такси към дома си, тя разбрала, че е жертва на измама и отишла в полицията. По случая е образувано досъдебно производство и се работи по разследването му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари