Възможните наследници на Ким Чен Ун

0

Президентът на САЩ Доналд Тръмп добави допълнително смут в информациите за здравословното състояние на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, след като на редовната си пресконференция в понеделник вечерта първо заяви че “има много добра представа” за състоянието на диктатора, преди да каже в отговор на журналистически въпрос, че “никой не знае къде се намира”, предаде Си Ен Ен.

Желая му най-доброто”, каза американският президент, преди на следващ въпрос да отговори, че никой не знае и дали последното изявление на Пхенян от понеделник за здравословното му състояние е вярно.

Същевременно агенция Ройтерс цитира изявление на министъра на обединението в Южна Корея, Ким Йон Чул, според когото е напълно възможно отсъствието на лидера на КНДР от честванията на националния празник на страната на 15 април, което провокира всички спекулации за здравословното му състояние, да е било предизвикано и съображение със стриктните мерки, които Пхенян налага в страната по отношение на превенцията на разпространението на коронавируса, пише вестник Труд.

Това становище на Сеул за пореден път противоречи на различните версии от последните дни от медии в Южна Корея, че Ким Чен Ун се намира във вегетативно състояние, след провалена сърдечна операция.

Министърът е подчертал по време на парламентарно изслушване, че въпреки че Северна Корея да не обявява регистирани случаи на заболяването COVID-19, подобни мерки в защита на Ким са основателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари