Васил Божков внесе жалба в съда заради "черния списък" на правителството

0
"Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди "началници" (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права по Конституцията", заяви бизнесменът
"Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди "началници" (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права по Конституцията", заяви бизнесменът Снимка: БГНЕС / Архив

Партията на Васил Божков "Българско лято" е атакувала пред Върховния административен съд решението на правителството от миналата седмица да състави списък на лица и фирми, които попадат в обхвата на санкциите, наложени от Министерството на финансите на САЩ по закона "Магнитски"

Както винаги обвиненият като лидер на престъпна група бизнесмен, който попада в този списък, направи своя коментар от Дубай чрез Фейсбук в профила си.

Ето какво написа той:

"Днес Българско лято внесе жалба във Върховния административен съд. Основанието е съставянето на “черни списъци” от служебното правителство под диктовката на чужда държава.

Решението на Министерски съвет е без прецедент в демократичната история на страната ни. Служебният кабинет е бързал толкова да изпълни волята на чужди „началници“ (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цял куп от основни права на българските граждани, установени с Конституцията, Европейската конвенция за правата на човека, Хартата на основните права на ЕС и множество български закони. Пороците на акта са толкова много и толкова радикални, че партията поиска обявяване на Решението за напълно нищожно.

Правителствата са различни, “началниците” - едни и същи. Единствената промяна може да дойде с Българско лято. Наш началник ще е единствено българският народ."

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари