Валя Балканска: Оцелях след Ковид. Благодарна съм на Бога!

0
Знаменитата ни родопска певица днес е рожденичка
Знаменитата ни родопска певица днес е рожденичка

Знаменитата ни родопска певица днес е рожденичка

Знаменитата ни родопска певица Валя Балканска приема поздрави за рожден ден още от тъмно сутринта. "Телефонът ми не млъква, поздравяват ме хората. Оцелях след Ковид. Благодарна съм на Бога", каза Валя Балканска пред "Марица". Тя изкарала коронавирусната инфекция преди около две седмици. "Не беше нито леко, нито тежко, но до болница не стигнах. Не излизах, но ме намери в къщи да ме разболее. Но оцелях! Господ всички ни обича, но някои се подиграват, не зачитат", каза певицата.

Родопската певица, чиито глас лети в Космоса, е родена на 8 януари 1942 г. в смолянското село Лъгът. Израства с още 4 сестри и братя. Започва кариерата си през 1960 г. като солистка в тогава Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Родопа” – Смолян.

В репертоара ѝ са над 300 песни, с които освен българската публика, покорява и най-големите световни сцени. Най-известното ѝ изпълнение – „Излел е Делю хайдутин” е избрано от хиляди от цял свят, за да полети на борда на „Вояджър”. Записът е направен на 27 юни 1968 година в кл

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари