Валежите спират

0
Днес ще преобладава облачно време
Днес ще преобладава облачно време

Днес ще преобладава облачно време

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде около средното за месеца. На много места все още ще има слаби превалявания от дъжд, но след обяд временно ще спрат. По високите полета на Западна България и Предбалкана ще превалява сняг, който през деня на много места ще премине в дъжд и ще спре. Западният вятър ще отслабне и в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максималните ще са между 4° и 9°.

През нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабне още, а на места и ще стихне, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, под около 1000 метра - от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъжд по южното крайбрежие. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 33 мин. и залязва в 18 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 04 мин. Луната изгрява в 8 ч. и 59 мин. и залязва в 23 ч. и 40 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари