Валентин Радев: Не знаем къде са, но ще ги хванем

0
Двамата избягали от Софийския затвор продължават да се издирват
Двамата избягали от Софийския затвор продължават да се издирват Снимка: БГНЕС

"Двамата избягали от Софийския затвор продължават да се издирват, продължават и сигналите от граждани, но, засега не знаем къде са", заяви вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Търсим ги и навън, има червена бюлетина", допълни той.

"Рано или късно те ще бъдат хванати, рано или късно и Галеви ще бъдат хванати, системата работи - дори бавно, важно е накрая да има наказание", коментира вътрешният министър.

Той съобщи и първи изводи от доклада за проверката на летище "София", назначена след като десетки пътници от полета Амстердам-София влязоха в страната без паспортна проверка в края на март.

Няма констатиран умисъл от страна на служителите, каза министър Радев. От една страна ми хареса, от друга се притеснихме", коментира той основният извод от проверката за липсата на умисъл.

"Най-общо, можем да определим случая като немарливост, но не искам да използвам този термин" добави министърът. Безспорно, имало е нарушение на процедурите, "видяхме, че 43-ма души минаха безпрепятствено.", допълни той и поясни, че от производството, което тече в момента, ще стане ясно колко и кои служители ще бъдат уволнени.

Радев припомни, че тринайсетте гранични полицаи, работещи на столичното летище вече са отстранени, за да не влияят на разследването, и на тяхно място са колеги от Варна и Бургас.

Освен проверката на "Вътрешна сигурност", Радев е възложил и дисциплинарно производство, което означава, че от ГД "Гранична полиция" са направили проверка. Той очаква след празниците в началото на май да се знаят заключенията от проверката и производството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари